close
Våre elsykler
Tilbehor
Handlekurv
Tjenester
Bedrift
Om oss
close
close
close
close
close
Sikkerhet
Ved å selge kjente merkevarer fra seriøse produsenter med lang erfaring, slik som Bosch, er vi sikker på at det er minimal risiko for feil som fører til f.eks brann.
Men skulle du oppleve at ditt batteri eller batterilader får en ytre skade, så er det VIKTIG at du tar med produktet for sjekk hos oss. Har f.eks. et batteri falt i bakken, så legger vi det i en brannsikker lukket metallboks der det må ligge en viss periode. Vi tilbyr da våre kunder lånebatteri i mellomtiden.

Selv om det ikke skjer ofte kan det oppstå brann ved lading av alle elektriske produkter, også elsykler. Litium-ion batterier har høyt energiinnhold, og kan avgi farlige gasser ved brann. Dersom slike batterier kortsluttes, kan de ta fyr. Årsaken til kortslutning i et litium-ion batteri kan f.eks. være at batteriet er påført skade ved bruk.

For å unngå brann i elsykkelbatteriet, er første råd å lade elsykkelen på en trygg måte. Du kan lade batteriet mens det sitter fast på sykkelen, eller ved å løsne det og lade batteriet separat. Om vinteren er det en fordel å lade batteriet innendørs, ettersom det kan være skadelig for batteriet å lade når det er kaldt (minusgrader).
Under ladingen skal både batteriet og laderen skal ligge på flatt underlag. Laderen skal aldri tildekkes når den er tilkoblet, og når ladingen er fullført, bør laderen kobles fra batteriet.
Ifølge Norsk brannvernforening bør lading skje på steder hvor det ikke finnes brennbart materiale i umiddelbar nærhet. Ladingen bør også skje i et rom som er utstyrt med røykvarsler. Å lade mens man sover, eller dersom ingen er tilstede i boligen, frarådes på det sterkeste. Bruk gjerne et tidsur når du lader alle elektriske apparater.

Les om Bikefinder gps-sporing med forsikring under Tjenester.
Vi fører også ABUS sine låser bl.a. med innebygget alarm.